● 200 gr makaronu kasztanowego Bartolini;
● 1 litr mleka;
● 1 laska wanilii;
● 1 żółtko jaja;
● 1-2 łyżeczki cukru.
Czas przygotowania: 20 minut
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie zagotowujemy w oddzielnym garnku mleko. Laskę wanilii przekrawamy na pół i nożykiem lub łyżeczką wyciągamy z niej nasiona, które wraz z przepołowioną laską dodajemy do mleka i gotujemy przez ok. 10 minut.
W międzyczasie ucieramy żółtko z cukrem i dodajemy doń stopniowo wcześniej zagotowane mleko z wanilią, cały czas mieszając. Usuwamy połówki laski wanilii i podajemy zupę z wcześniej ugotowanym makaronem kasztanowym.
Realizacja @humans.zone | Copyright © 2024 TABIT Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.