Czas przygotowania: 70 min
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy rozmaryn oraz pokrojone w niedużą kostkę warzywa: marchew, seler, por i cebulę. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy fasolkę, ok. 1,5 l wody, liście laurowe oraz ziele angielskie i doprowadzamy do wrzenia, po czym dokładamy umyte i pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki. Gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 25 min od zagotowania. Następnie dodajemy groszek oraz umyte i pokrojone w niedużą kostkę warzywa: cukinię i pomidory. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok 10 minut. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i łączymy z przygotowaną zupą minestrone. Serwujemy skropione oliwą.
Realizacja @humans.zone | Copyright © 2024 TABIT Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.