Przystawka z pięciolorowym conchiglioni, łososiem i serkiem mascarpone

Składniki:

  • 250 g makaronu Bartolini muszla pięciosmakowa
  • oliwa cytrynowa
  • 250 g wędzonego łososia
  • 125 g serka mascarpone
  • 125 g sera gorgonzola
  • sok z połówki cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Czas przygotowania: 15 min

Przepis:

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy oliwą tak, aby oblepiała ona każdą makaronową muszlę.
W międzyczasie przekładamy do malaksera: łososia, mascarpone, gorgonzolę, sok z cytryny. Miksujemy na jednolitą masę. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy makaronowe muszle. Serwując możemy skropić całość sokiem z cytryny i przyozdobić listkami mięty.

Powrót