● ok 200 g makaronu Bartolini
● 1 duża gruszka
● 2 małe czerwone cebulki
● 2 łyżeczki miodu
● 6 łyżeczek octu balsamicznego
● 6 łyżeczek masła
● garść rukoli
● garść orzechów włoskich
● 40 g sera pleśniowego
● świeżo mielony pieprz
Czas przygotowania: 25 minut
Makaron ugotować al dente, odcedzić i przełożyć do miski. W międzyczasie rozgrzać na patelni 3 łyżeczki masła i dodać pokrojone w piórka obrane cebulki. Smażyć do miękkości na średnim ogniu przez ok. 5 min. Dodać 3 łyżeczki octu balsamicznego, a po ok. minucie łyżeczkę miodu. Mieszać przez kolejną minutę i przełożyć do miski z makaronem. Gruszkę pokroić w cienkie plasterki I postępować tak samo jak z cebulą. Do miski z makaronem, gruszką I cebulą dodać rozdrobniony ser, umytą i osuszoną rukolę oraz lekko rozdrobnione orzechy włoskie. Wszystko razem wymieszać. Podawać oprószone świeżo mielonym pieprzem.
Realizacja @humans.zone | Copyright © 2024 TABIT Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.