MAKARON KASZTANOWY Z BANANAMI I MLEKIEM KOKOSOWYM

Składniki:

● ok 100 gr makaronu kasztanowego Bartolini;
● 2 dojrzałe banany;
● 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego;
●1 łyżka wybranego miodu (Bartolini poleca miód z pokrzywy);
● ok. 20 gr płatków migdałowych

Czas przygotowania: 15 minut + 15 minut (na wystygnięcie)

Przepis:

Mleczko kokosowe przekładamy do rondelka, mieszamy i dodajemy banany rozdrobnione na ok. 2 cm kawałki. Dodajemy miód, mieszamy i zostawiamy całość na średnim ogniu do momentu, aż się zagotuje. Następnie dodajemy makaron i lekko redukujemy ogień. Gotujemy do momentu, aż makaron zrobi się al dente (ok 5-6 minut). Wyłączamy ogień i odstawiamy całość do przestygnięcia na ok. 15 minut. Podajemy z płatkami migdałów uprażonymi na suchej patelni. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Powrót