Czas przygotowania: 60 min
Do garnka wrzucamy masło i czekamy, aż się roztopi. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w 1,5 cm kostkę i smażymy przez 2 minuty na średnim ogniu. Dodajemy posiekany czosnek i smażymy kolejne 2 minuty, całość mieszając. Następnie dodajemy pokrojone w niewielką kostkę pomidory oraz koncentrat. Stopniowo podlewamy całość 400 ml bulionu, mieszając na bieżąco zawartość garnka. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut. Następnie dodajemy 10 listków bazylii, blendujemy zawartość garnka i podlewamy pozostałym bulionem. Dodajemy cukier, oraz pieprz i sól do smaku. Zostawiamy jeszcze do zagrzania. Podajemy z makaronem ugotowanym według przepisu na opakowaniu, kleksem śmietany oraz listkami świeżej bazylii.
Realizacja @humans.zone | Copyright © 2024 TABIT Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.