Czas przygotowania: 150 min
Mięso dokładnie oczyszczamy i wkładamy do garnka. Cebulę lekko opalamy nad kuchenką lub palnikiem spożywczym, aby wydobyła swój aromat, i dodajemy do mięsa. Zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, goździk i ok. 10 ziarenek pieprzu i całość gotujemy na dużym ogniu w międzyczasie zdejmując szumowiny z powierzchni. Gdy wywar zacznie wrzeć, dodajemy rozdrobnione warzywa, uprzednio obrane i dokładnie oczyszczone z piasku. Gotujemy na wolnym ogniu przez co najmniej półtorej godziny. Na koniec doprawiamy rosół solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i krajanką Bartolini ugotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Realizacja @humans.zone | Copyright © 2025 TABIT Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.